Spitoiko Logo

Μια Επιτυχημένη Ιστορία Marketing

Spitoiko

Ξεκινώντας με ένα προβληματικό ηλεκτρονικό κατάστημα, με κακές επιδόσεις, άμεσα εξαρτώμενο από το Skroutz και χωρίς διαφημίσεις. Μια από τις καλύτερες ανατροπές στην ιστορία μας.
Screenshot of the case study page inside an 27 inch iMac
Spitoiko Screenshot

Problem

Το website είχε σοβαρά προβλήματα απόδοσης και αξιοπιστίας, ήταν αργό, έπεφτε καθημερινά για ώρες και έχανε πωλήσεις. Δεν υπήρχε πλάνο marketing και στρατηγική με αποτέλεσμα να εξαρτάται εξ ολοκλήρου σε πωλήσεις μέσω Skroutz.

Solution

Πλάνο μεταφοράς στην υποδομή με τους ταχύτερους servers μας, σωστή υποστήριξη και διασφάλιση της καλής λειτουργίας, ταχύτητας και εμπειρίας του κάθε χρήστη του e-shop.

Πως φτιάχτηκε

Spitoiko Screenshot

Ήρθε η Ώρα να Λάμψει

Όταν ήρθε αυτό το project στα χέρια μας ήταν σε κακή κατάσταση. Καθημερινές διακοπές, υπερβολικά αργό, σφάλματα που έβλεπαν οι χρήστες και άλλα. Είδαμε πολλούς λόγους γιατί δεν απέδιδε το e-shop. Έπρεπε να κάνουμε κάτι.

Ξεκινήσαμε από τα βασικά. Μια υποδομή υψηλών αποδόσεων, προηγμένο object caching, και διορθώσεις σφαλμάτων. Το website δεν έπεσε ποτέ ξανά για τα επόμενα χρόνια. Πετύχαμε κάτι μοναδικό, πάνω από 99.999% uptime μέσα σε 3 χρόνια.

Επανασχεδιάσαμε κάποιες λεπτομέρειες και διατάξεις των σελίδων για να γίνει πιο φιλικό στο χρήστη με στόχο την βελτίωση της απόδοσης και την αύξηση των πωλήσεων.

Όταν σταθεροποιήσαμε την πλατφόρμα, ήταν ώρα να ασχοληθούμε δυναμικά με το marketing!

Off To The Races

Ο επόμενος μεγάλος στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πλάνο performance marketing που θα ανεβάσει τις πωλήσεις και ταυτόχρονα θα μειώσει την εξάρτηση από την πλατφόρμα του Skroutz.

Πήγαμε από 95% των πωλήσεων που προέρχονταν από Skroutz σε 40% σε λιγότερο από 3 χρόνια. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα με έξυπνο marketing και διαφήμιση, email marketing, καμπάνιες viber, και ότι άλλο θες. Τα κάναμε όλα.

Ω ναι, είχαμε αποτελέσματα!

Μέσα σε λίγους μήνες το ROAS της επιχείρησης εκτοξεύτηκε. Οι χειρότεροι μήνες μας ήταν περίπου στο ROAS 5X και είχαμε και μερικούς καλούς μήνες με ROAS πάνω από 20X, αλλά εδώ δείχνουμε τα τυπικά αποτελέσματα που είχαμε επανειλλημένα.

screenshot of digital marketing results of spitiko
screenshot of digital marketing results of spitiko

Από τις Δυσκολίες Στις Επιτυχίες

Μέχρι τα μέσα το 2023 που δουλεύαμε στο project είχαμε στήσει ένα πλάνο marketing που δούλευε  σταθερά και μας έδινε σταθερά ROAS μεταξύ 9X και 12X κάθε μήνα με μερικούς τρελούς μήνες όπως βλέπετε στην εικόνα.

Σίγουρα υπήρξε μια κορύφωση κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε την ζήτηση σταθερή ακόμα και μετά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια στιγμή που κάναμε performance marketing, κάναμε επίσης και branding ώστε να πετύχουμε να έχει μια επαρκή αναγνωρισιμότητα η επιχείρηση.

Σταθερή Ανάπτυξη

Όλα αυτά έκαναν την εταιρία ιδιαίτερα κερδοφόρα με τις πωλήσεις να αυξάνονται συνολικά 3Χ ετησίως.

Ο συνδυασμός μιας σταθερής, γρήγορης και αξιόπιστης πλατφόρμας που προσέφερε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη έκανε το έργο επιτυχημένο. Το αναλάβαμε στα χειρότερα του και φροντίσαμε να ξεπεράσει σε επιδόσεις κάθε προσδοκία.

Ακριβώς το στοιχείο μας δηλαδή.

screenshot of digital marketing results of spitiko

Έχεις μια καταπληκτική ιδέα; Ας την συζητήσουμε

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Personal Data Handling

Όροι Χρήσης Διαδικτυακού Τόπου

1. Όροι

Με την είσοδο σας σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε να ακολουθήσετε τους όρους χρήσης αυτού του ιστοτόπου, βάση όλων των νόμων και κανόνων που ισχύουν και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με κάθε εφαρμοστέο τοπικό νόμο. Αν δεν συμφωνείτε με κάποιον από αυτούς τους όρους, απαγορεύεται η είσοδο σας στην ιστοσελίδα. Το υλικό που περιέχει η ιστοσελίδα προστατεύεται από το νόμο για δικαιώματα χρήσης.

2. Άδεια Χρήσης

 1. Η άδεια δίνεται για προσωρινό κατέβασμα ενός αντίγραφου του υλικού (πληροφορίες ή λογισμικό) στην ιστοσελίδα wefixit για προσωπική, μη εμπορική θέαση. Αυτή είναι η παραχώρηση της άδειας, όχι η μεταφορά του τίτλου και κάτω από αυτή την άδεια δεν μπορείτε:
  1. να αλλάξετε ή αντιγράψετε το υλικό
  2. να χρησιμοποιήσετε το υλικό για εμπορικούς σκοπούς ή για δημόσια θέα (εμπορική ή μη)
  3. να προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε ή να αναστρέψετε τεχνικά οποιοδήποτε λογισμικό περιέχεται στην ιστοσελίδα wefixit
  4. να αφαιρέσετε τα πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιωτικά σύμβολα από το υλικό
  5. να μεταφέρετε το υλικό σε κάποιο άλλο άτομο ή να «καθρεφτίσετε» το υλικό σε άλλον server
 2.  Αυτή η άδεια σταματάει αυτόματα αν παραβιάσετε κάποιον από αυτούς τους περιορισμούς και μπορεί να τερματιστεί από το wefixit οποιαδήποτε στιγμή. Μετά τον τερματισμό της άδειας θέασης σας του υλικού πρέπει να καταστρέψετε όλο το υλικό που έχετε στην διάθεσή σας είτε είναι σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε έντυπη.

3. Πληρωμές

 1. Όλες οι πληρωμές είναι τελικές και δεν επιστρέφονται συμπεριλαμβανομένου προκαταβολών και δόσεων. Τα τιμολόγια δίνονται όταν το συνολικό ποσό της υπηρεσίας έχει εξοφληθεί. 
 2. All payments are final and non-refundable including deposits and installments. Invoices are issued when the whole service amount has been paid in full. Οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου wefixit παρέχονται "ως έχει".  Το wefixit δεν παρέχει εγγυήσεις είτε έχουν εκφραστεί ή υπονοηθεί και γι' αυτό αποποιείται και ακυρώνει όλες τις άλλες εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς, υπονοούμενες εγγυήσεις ή συνθήκες εμπορεύσιμες, προσαρμοσμένες για ένα συγκεκριμένο σκοπό ή μη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλη παραβίαση δικαιωμάτων. Επιπλέον, το wefixit δεν εγγυάται ή δεν αντιπροσωπεύει την ακρίβεια, τα πιθανά αποτελέσματα ή την αξιοπιστία για την χρήση του υλικού σε κάθε ιστοσελίδα ή αλλιώς σχετιζόμενο με τέτοιες υπηρεσίες ή οποιοδήποτε ιστοσελίδα που συνδέεται με αυτό το site.

4. Περιορισμοί

Σε καμία περίπτωση το wefixit και οι προμηθευτές του δεν είναι αρμόδιοι για οποιαδήποτε ζημιά (συμπεριλαμβανομένου, χωρίς περιορισμό, ζημιές για απώλεια δεδομένων ή κέρδους, ή λόγω επαγγελματικής διακοπής) που προκύπτουν από την χρήση ή την μη ικανότητα χρήσης του υλικού από την ιστοσελίδα του wefixit, ακόμα και αν το wefixit ή κάποιος εκπρόσωπος του wefixit έχει ενημερωθεί προφορικά ή γραπτά για την πιθανότητα τέτοιας ζημιάς. Λόγω του ότι μερικές δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν περιορισμούς σε αυτονόητες εγγυήσεις ή περιορισμούς αξιοπιστίας για επακόλουθες ή τυχαίες ζημιές, αυτοί οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται.

5. Αλλαγές και τυπογραφικά λάθη

Το υλικό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του wefixit συμπεριλαμβανομένου τεχνικών, τυπογραφικών ή φωτογραφικών λαθών. Το wefixit δεν εγγυάται ότι οποιοδήποτε από το υλικό στην ιστοσελίδα είναι ακριβές, ολοκληρωμένο ή πρόσφατο. Το wefixit μπορεί να κάνει αλλαγές στο υλικό που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Το wefixit δεν κάνει ωστόσο καμία δέσμευση να ανανεώσει το υλικό του.

6. Σύνδεσμοι

Το wefixit δεν έχει ελέγξει όλες τις ιστοσελίδες που είναι συνδεδεμένες στην ιστοσελίδα του και δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο τους. Η ένταξη οποιουδήποτε συνδέσμου δεν υπονοεί έγκριση από το wefixit. Η χρήση οποιουδήποτε τέτοιου συνδέσμου είναι στο ρίσκο του χρήστη.

7. Όροι ιστοσελίδας για μετατροπές

Το wefixit μπορεί να αναθεωρήσει τους όρους χρήσης για την ιστοσελίδα του οποαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας συμφωνείτε να δεσμευτείτε με την τωρινή εκδοχή των όρων χρήσης.

8. Νόμοι

Κάθε ισχυρισμός σχετιζόμενος με την ιστοσελίδα wefixit πρέπει να διέπονται από τους νόμους της Πάτρας χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Γενικοί όροι και συνθήκες που ισχύουν για την χρήση του ιστοτόπου.

Πολιτική Απορρήτου

Η ιδιωτικότητα σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ακολούθως, έχουμε αναπτύξει αυτή την πολιτική για να κατανοήσετε πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, επικοινωνούμε, αποκαλύπτουμε και κάνουμε χρήση των προσωπικών δεδομένων. Τα παρακάτω περιγράφουν την πολιτική απορρήτου μας.

 • Πριν ή κατά την συλλογή προσωπικών δεδομένων, ταυτοποιούμε τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται οι πληροφορίες.
 • Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο με τον σκοπό να εκπληρώσουμε αυτους τους σκοπούς, που προσδιορίζονται από εμάς και για άλλους συμβατούς σκοπούς, εκτός και αν αποκτήσουμε την συναίνεση του ατομού όπως απαιτείται από το νόμο.
 • Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο για όσο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών.
 • Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα με νόμιμα και δίκαια μέσα και όταν αρμόζει, με την γνώση ή την συναίνεση του ατόμου.
 • Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να είναι σχετικά με τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται ή για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να είναι ακριβή, ολοκληρωμένα και ενημερωμένα 
 • Θα προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα με λογικά πλαίσια ασφάλειας απέναντι σε απώλεια ή κλοπή, όπως επίσης και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, δημοσιοποίηση, αντιγραφή ή μετατροπή.
 • Θα κάνουμε τις πληροφορίες διαθέσιμες στους πελάτες για τις πολιτικές και πρακτικές μας που σχετίζονται με την διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων.

Δεσμευόμαστε να διαχειριζόμαστε την επιχείρησή μας σύμφωνα με τις αρχές, διαβεβαιώνοντας οτι η εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων προστατεύται και διατηρείται.

...ή δείτε κι άλλες δουλειές