emvoliazo case study website logo

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό

Emvoliazo

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι πολύ σημαντικό στις σύγχρονες κοινωνίες. Ως ενεργοί υποστηριχτές της δημόσιας υγείας, το wefixit ήταν πολύ τυχερό να συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες για αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό.
Screenshot of the case study page inside an 27 inch iMac
Homepage image of emvoliazo pfizer website

Brief

Η Pfizer ήθελε να αφυπνίσει την συνείδηση του κοινού για την σημασία του εμβολιασμού και στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες. Στόχος να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε ένα Drupal CMS το οποίο θα είχε φρέσκο και καθαρό design για να προσελκύσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Επίσης χρειαζόταν να έχει μερικά ειδικά εργαλεία για επαγγελματίες υγείας. 

Approach

Προσεγγίσαμε αυτό το project με την καθαρότητα που ένας οργανισμός υγείας πρέπει να προβάλλεται στον κόσμο. Ο εμβολιασμός του κοινού είναι ένα σημαντικό θέμα, έτσι όσο περισσότεροι άνθρωποι περιηγούνται σε αυτές τις σελίδες τόσο το καλύτερο για την κοινωνία. Αγαπάμε να δουλεύουμε για τέτοιου είδους project. 

Πως φτιάχτηκε

Screenshot of emvoliazo homepage for pfizer

The Briefing

Όταν συνεργάζεσαι με μεγάλες εταιρίες που έχουν αντίκτυπο στον κόσμο είναι από μόνο του σπουδαίο. Την ίδια στιγμή είναι και μία πρόκληση. Τα πάντα είναι μελετημένα και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

Η Followapp, αποκλειστικός και έμπιστος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα αναζητούσε μια εταιρία με εμπειρία και αποδεδειγμένη προϋπηρεσία πάνω στο σύστημα Drupal CMS. Η Pfizer είναι μεγάλος υποστηριχτής του Drupal και χρησιμοποιεί το σύστημα αυτό σε όλες τις ιστοσελίδες της, κάτι που φανερώνει την ποιότητα του Drupal ως επαγγελματικό CMS.

Η δουλειά μας ήταν να χτίσουμε ένα καλοσχεδιασμένο και εύκολο στην πλοήγηση website, το οποίο να ενημερώνει τον κόσμο για την σημασία του εμβολιασμού και της ανοσοποίησης. Η ιστοσελίδα έπρεπε να ενημερώνει τον κόσμο με γεγονότα και με δεδομένα από έρευνες που έχουν γίνει πάνω στα εμβόλια, ενώ όλες οι πληροφορίες έπρεπε να μπουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν πολύ εύκολα να διαβαστούν και να πλοηγηθούν από τους χρήστες.

Ανακάλυψη και Επεξεργασία

Καθώς προχωρούσαμε το project, ανακαλύψαμε πολλούς και δημιουργικούς τρόπους να προσεγγίσουμε τις προκλήσεις και να βρούμε λύσεις σε κάθε μας βήμα.

Ο γραφίστας μας μετά από μία δημιουργική εβδομάδα και καταιγισμό ιδεών με την υπόλοιπη ομάδα και συνεργαζόμενος με τους front end developer και UX designer, έθεσε τα standards και τις καλύτερες πρακτικές για αυτό το project.

Το τελευταίο και καλύτερο Drupal 8 επιλέχθηκε για αυτό το έργο. Ο κώδικας του template έγινε σε Twig και γράφτηκε προσεχτικά για να είναι εύκολα συντηρίσιμος και όσο το δυνατόν πιο γρήγορος. Χρησιμοποιήσαμε όσο πιο πολύ από τον κορμό και περιοριστήκαμε μόνο στα απαραίτητα modules για να διατηρήσουμε τον back end κώδικα σταθερό και γρήγορο.

Λειτουργικότητα

Όσον αφορά την ειδική λειτουργία χρειαζόμασταν έναν τρόπο να ενημερώνουμε τους ταξιδιώτες ποια εμβόλια έπρεπε να κάνουν με βάση την χώρα που σχεδιάζουν να επισκεφτούν. Για αυτό πήραμε δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας και δημιουργήσαμε μια βάση δεδομένων με όλα τα εμβόλια που χρειάζεται ένα άτομο, οργανωμένα ανά χώρα. Αυτή είναι μια από τις πολύ λίγες βάσεις δεδομένων τέτοιου είδους και σίγουρα η πιο φιλική προς τον χρήστη.

Ο χρήστης / ταξιδιώτης επιλέγει την χώρα από μια dropdown λίστα και παίρνει αμέσως τις πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται να κάνει refresh την σελίδα ή να πλοηγηθεί σε άλλη σελίδα.

Προσθέτοντας αυτή την χρήσιμη λειτουργία, τελικός μας στόχος ήταν η ιστοσελίδα emvoliazo.gr να είναι ο πρώτος και μοναδικός προορισμός των ταξιδιωτών όπου θα μπορούν να ενημερώνονται για τον απαραίτητο εμβολιασμό.

screenshot of emvolia page from emvoliazo.gr pfizer site
Screenshot of emvoliazo pfizer nosos page

Υπερπληροφόρηση

Όπως και με κάθε ενημερωτικό website, η μεγαλύτερη μας πρόκληση ήταν να στήσουμε την πληροφορία με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη, ευανάγνωστη και κατανοητή. Πολλοί χρήστες ρίχνουν μια γρήγορη ματιά στα έγγραφα, άλλοι τα διαβάζουν πιο προσεχτικά και ακόμα λιγότεροι κατανοούν όλο το περιεχόμενο.

Έπρεπε να είμαστε σίγουροι οτι όλοι, ακόμα κι αυτοί που ρίχνουν μια γρήγορη ματιά στην σελίδα θα φτάσουν στα σημαντικά μηνύματα. Μεγάλο μέρος του σκεπτικού μας ήταν πώς θα οργανώσουμε την πληροφορία και θα την παρουσιάσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Δημιουργήσαμε ένα πλαϊνο μενού πλοήγησης το οποίο παραμένει κολλημένο στην οθόνη όσο ο χρήστης σκρολάρει πάνω κάτω την σελίδα και τον βοηθάει να πλοηγηθεί στα κομμάτια της σελίδας που τον ενδιαφέρουν γρήγορα και χωρίς καμια προσπάθεια από την μεριά του. Η πλοήγηση αυτή είναι εμφανής και στα κινητά. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι τόσο εμφανή όσο και στην έκδοση του desktop την κολλήσαμε στο κάτω μέρος της οθόνης του κινητού και σχεδιάστηκε έτσι ώστε τα κουμπιά να είναι οικεία στον καθένα που χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως το instagram.

O γραφίστας μας έκανε όλα τα infographics που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα και η δουλειά του έχει ήδη αντίκτυπο στους επισκέτες που χρειαζόντουσαν γρήγορη και ξεκάθαρη πληροφορία για ασθένειες και εμβόλια.

Αποτελέσματα

11000
Visitors / Month
224820
Pageviews
20826
Downloads

Θέλετε να δείτε περισσότερα;

Επισκεφθείτε το site


Έχεις μια καταπληκτική ιδέα; Ας την συζητήσουμε

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Personal Data Handling

Όροι Χρήσης Διαδικτυακού Τόπου

1. Όροι

Με την είσοδο σας σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε να ακολουθήσετε τους όρους χρήσης αυτού του ιστοτόπου, βάση όλων των νόμων και κανόνων που ισχύουν και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με κάθε εφαρμοστέο τοπικό νόμο. Αν δεν συμφωνείτε με κάποιον από αυτούς τους όρους, απαγορεύεται η είσοδο σας στην ιστοσελίδα. Το υλικό που περιέχει η ιστοσελίδα προστατεύεται από το νόμο για δικαιώματα χρήσης.

2. Άδεια Χρήσης

 1. Η άδεια δίνεται για προσωρινό κατέβασμα ενός αντίγραφου του υλικού (πληροφορίες ή λογισμικό) στην ιστοσελίδα wefixit για προσωπική, μη εμπορική θέαση. Αυτή είναι η παραχώρηση της άδειας, όχι η μεταφορά του τίτλου και κάτω από αυτή την άδεια δεν μπορείτε:
  1. να αλλάξετε ή αντιγράψετε το υλικό
  2. να χρησιμοποιήσετε το υλικό για εμπορικούς σκοπούς ή για δημόσια θέα (εμπορική ή μη)
  3. να προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε ή να αναστρέψετε τεχνικά οποιοδήποτε λογισμικό περιέχεται στην ιστοσελίδα wefixit
  4. να αφαιρέσετε τα πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιωτικά σύμβολα από το υλικό
  5. να μεταφέρετε το υλικό σε κάποιο άλλο άτομο ή να «καθρεφτίσετε» το υλικό σε άλλον server
 2.  Αυτή η άδεια σταματάει αυτόματα αν παραβιάσετε κάποιον από αυτούς τους περιορισμούς και μπορεί να τερματιστεί από το wefixit οποιαδήποτε στιγμή. Μετά τον τερματισμό της άδειας θέασης σας του υλικού πρέπει να καταστρέψετε όλο το υλικό που έχετε στην διάθεσή σας είτε είναι σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε έντυπη.

3. Πληρωμές

 1. Όλες οι πληρωμές είναι τελικές και δεν επιστρέφονται συμπεριλαμβανομένου προκαταβολών και δόσεων. Τα τιμολόγια δίνονται όταν το συνολικό ποσό της υπηρεσίας έχει εξοφληθεί. 
 2. All payments are final and non-refundable including deposits and installments. Invoices are issued when the whole service amount has been paid in full. Οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου wefixit παρέχονται "ως έχει".  Το wefixit δεν παρέχει εγγυήσεις είτε έχουν εκφραστεί ή υπονοηθεί και γι' αυτό αποποιείται και ακυρώνει όλες τις άλλες εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς, υπονοούμενες εγγυήσεις ή συνθήκες εμπορεύσιμες, προσαρμοσμένες για ένα συγκεκριμένο σκοπό ή μη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλη παραβίαση δικαιωμάτων. Επιπλέον, το wefixit δεν εγγυάται ή δεν αντιπροσωπεύει την ακρίβεια, τα πιθανά αποτελέσματα ή την αξιοπιστία για την χρήση του υλικού σε κάθε ιστοσελίδα ή αλλιώς σχετιζόμενο με τέτοιες υπηρεσίες ή οποιοδήποτε ιστοσελίδα που συνδέεται με αυτό το site.

4. Περιορισμοί

Σε καμία περίπτωση το wefixit και οι προμηθευτές του δεν είναι αρμόδιοι για οποιαδήποτε ζημιά (συμπεριλαμβανομένου, χωρίς περιορισμό, ζημιές για απώλεια δεδομένων ή κέρδους, ή λόγω επαγγελματικής διακοπής) που προκύπτουν από την χρήση ή την μη ικανότητα χρήσης του υλικού από την ιστοσελίδα του wefixit, ακόμα και αν το wefixit ή κάποιος εκπρόσωπος του wefixit έχει ενημερωθεί προφορικά ή γραπτά για την πιθανότητα τέτοιας ζημιάς. Λόγω του ότι μερικές δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν περιορισμούς σε αυτονόητες εγγυήσεις ή περιορισμούς αξιοπιστίας για επακόλουθες ή τυχαίες ζημιές, αυτοί οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται.

5. Αλλαγές και τυπογραφικά λάθη

Το υλικό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του wefixit συμπεριλαμβανομένου τεχνικών, τυπογραφικών ή φωτογραφικών λαθών. Το wefixit δεν εγγυάται ότι οποιοδήποτε από το υλικό στην ιστοσελίδα είναι ακριβές, ολοκληρωμένο ή πρόσφατο. Το wefixit μπορεί να κάνει αλλαγές στο υλικό που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Το wefixit δεν κάνει ωστόσο καμία δέσμευση να ανανεώσει το υλικό του.

6. Σύνδεσμοι

Το wefixit δεν έχει ελέγξει όλες τις ιστοσελίδες που είναι συνδεδεμένες στην ιστοσελίδα του και δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο τους. Η ένταξη οποιουδήποτε συνδέσμου δεν υπονοεί έγκριση από το wefixit. Η χρήση οποιουδήποτε τέτοιου συνδέσμου είναι στο ρίσκο του χρήστη.

7. Όροι ιστοσελίδας για μετατροπές

Το wefixit μπορεί να αναθεωρήσει τους όρους χρήσης για την ιστοσελίδα του οποαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας συμφωνείτε να δεσμευτείτε με την τωρινή εκδοχή των όρων χρήσης.

8. Νόμοι

Κάθε ισχυρισμός σχετιζόμενος με την ιστοσελίδα wefixit πρέπει να διέπονται από τους νόμους της Πάτρας χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Γενικοί όροι και συνθήκες που ισχύουν για την χρήση του ιστοτόπου.

Πολιτική Απορρήτου

Η ιδιωτικότητα σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ακολούθως, έχουμε αναπτύξει αυτή την πολιτική για να κατανοήσετε πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, επικοινωνούμε, αποκαλύπτουμε και κάνουμε χρήση των προσωπικών δεδομένων. Τα παρακάτω περιγράφουν την πολιτική απορρήτου μας.

 • Πριν ή κατά την συλλογή προσωπικών δεδομένων, ταυτοποιούμε τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται οι πληροφορίες.
 • Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο με τον σκοπό να εκπληρώσουμε αυτους τους σκοπούς, που προσδιορίζονται από εμάς και για άλλους συμβατούς σκοπούς, εκτός και αν αποκτήσουμε την συναίνεση του ατομού όπως απαιτείται από το νόμο.
 • Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο για όσο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών.
 • Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα με νόμιμα και δίκαια μέσα και όταν αρμόζει, με την γνώση ή την συναίνεση του ατόμου.
 • Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να είναι σχετικά με τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται ή για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να είναι ακριβή, ολοκληρωμένα και ενημερωμένα 
 • Θα προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα με λογικά πλαίσια ασφάλειας απέναντι σε απώλεια ή κλοπή, όπως επίσης και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, δημοσιοποίηση, αντιγραφή ή μετατροπή.
 • Θα κάνουμε τις πληροφορίες διαθέσιμες στους πελάτες για τις πολιτικές και πρακτικές μας που σχετίζονται με την διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων.

Δεσμευόμαστε να διαχειριζόμαστε την επιχείρησή μας σύμφωνα με τις αρχές, διαβεβαιώνοντας οτι η εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων προστατεύται και διατηρείται.

...ή δείτε κι άλλες δουλειές