Συντήρηση Website / Υποστήριξη

Όπως και το αυτοκίνητο σου, έτσι και η ιστοσελίδα ή η εφαρμογή σου έχουν κινούμενα μέρη, καθώς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αλληλεπiδρούν με τους χρήστες. Το να σχεδιάσεις και να αναπτύξεις μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται συνεχή συντήρηση και υποστήριξη για να αντέξει στον χρόνο, να είναι πάντα στην καλύτερη φόρμα και να αποδίδει μετά από χρόνια σαν να είναι ακόμα καινούργια. Τα πάντα βασίζονται στο software και το software μπορεί να γίνει απαρχαιωμένο. Με την τόσο γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας και τις απειλές στην ασφάλεια να εξαπλώνονται πιο γρήγορα από ποτέ, το να έχεις ένα ασφαλές και ενημερωμένο σύστημα πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. 

Ένα μεγάλο μέρος της συνεχής συντήρησης είναι να κρατάμε ολά τα συστήματα ενημερωμένα. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό. Σε κάθε ενημέρωση υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει κάτι στην υπάρχουσα ιστοσελίδα. Και αυτό είναι κάτι πολύ συχνό. Για τον λόγο αυτό ακολουθούμε μια σειρά από διαδικασίες για την υπηρεσία της συντήρησης ώστε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα της δουλειάς μας. 

Updates

Χρησιμοποιούμε version control με ιδιωτικά cloud repositories και κάνουμε όλα μας τα updates σε development servers. Στην συνέχεια τα updates δοκιμάζονται πλήρως στον development server για να βεβαιωθούμε οτι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Το update, έπειτα συγχρονίζεται με τον απομακρυσμένο code repository και ελέγχεται στον server του δεύτερου σταδίου. Αν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προχωράμε στην αναβάθμιση του κώδικα του live website.

Security & Backups

Ως τώρα θα πρέπει να έχεις καταλάβει πόσο παρανοϊκοί είμαστε με την ασφάλεια. Για τον λόγο αυτό μπορεί να ξοδέψουμε μια ολόκληρη μέρα κάθε μήνα στο να δοκιμάζουμε όλα τα backups στον testing server. Κάνουμε tests χειροκίνητα σε αρχεία και βάσεις δεδομένων για να είμαστε σίγουροι ότι τα backups μας είναι έτοιμα να ανακτηθούν σε ένα σενάριο καταστροφής. Επίσης έχουμε software που ελέγχει συνεχώς τα αρχεία της ιστοσελίδας για παραβιάσεις ασφαλείας αλλά και για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας ή του συστήματος της εφαρμογής.

Οι πελάτες μας απολαμβάνουν μηνιαία προγραμματισμένη συντήρηση και premium 24/7 υποστήριξη με υψηλά εκπαιδευμένη ομάδα που μπορεί να λάμψει και στο πιο απαιτητικό σενάριο.

Αν επιλέξεις την ολοκληρωμένη λύση μας για φιλοξενία, συντήρηση και υποστήριξη, μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι η ιστοσελίδα σου θα είναι πάντα πάνω και θα τρέχει χωρίς προβλήματα σαν να είναι η πρώτη της μέρα.