Sevipa Logo

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος επιχειρηματιών

ΣΕΒΙΠΑ

Ο ΣΕΒΙΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος ιδιοκτητών επιχειρήσεων, η οποία βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της Πάτρας. Χρειαζόντουσαν μια φρέσκια εμφάνιση και μια νέα προσέγγιση για να επεκτείνουν τις υπηρεσίες της παλιάς τους ιστοσελίδας. Είχαν την ιδέα ενός portal και την ευκαιρία να κάνουν την ιστοσελίδα κερδοφόρα.
Screenshot of the case study page inside an 27 inch iMac
Sevipa Union Homepage Screenshot

Objective

Ο ΣΕΒΙΠΑ υπάρχει σαν ένωση ήδη από το 2009. Η αρχική τους ιστοσελίδα είχε γίνει ξεπερασμένη ενώ είχαν και νέες ιδέες που ήθελαν να εφαρμόσουν. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα portal με επιχειρηματικά νέα, λεπτομερείς πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του συνδέσμου και πιθανώς να έχουν κάποιο κέρδος από την κίνηση της ιστοσελίδας μέσω διαφημιστικών banner.

Approach

Χρησιμοποιήσαμε το νέο Drupal 8 ως το CMS μας και κατασκευάσαμε σε αυτό ένα custom ειδησεογραφικό με κατάλογο των επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο design και UX στοιχεία για τα οποία είμαστε γνωστοί. Το αποτέλεσμα ήταν μια εντελώς καινούργια ιστοσελίδα που δεν είχε καμία σχέση με την παλιά ούτε σε εμφάνιση ούτε σε λειτουργικότητα.

Πως φτιάχτηκε

Sevipa Union Homepage screenshot

Get Them All Right

Σχεδιάζοντας μία πολυλειτουργική ιστοσελίδα δεν είναι ποτέ εύκολο. Τα πάντα έπρεπε να είναι παραμετροποιημένα για να ταιριάζουν σε κάθε σενάριο. Χρειαζόμασταν ένα ειδησεογραφικό website προσέχωντας  πολύ πού θα μπει η θέση των banner, ο κατάλογος των επιχειρήσεων με ένα εύκολο φιλτράρισμα και μια ατομική εταιρική μικροσελίδα με σχετικές πληροφορίες όπου κάθε επιχείρηση μπορούσε να επεξεργαστεί τα στοιχεία μόνη της, έναν πίνακα ανακοινώσεων για κάθε επιχείρηση και πολλά άλλα.

Καθώς είναι προσανατολισμένο προς τις επιχειρήσεις έπρεπε να παίρνουμε τις επικεφαλίδες από άλλες ιστοσελίδες μέσω RSS feeds και να τις δείχνουμε στην πλαϊνή μπάρα. Αυτό διευκόλυνε τα μέλη της ένωσης, τα οποία συνήθως περιηγούνται στην ιστοσελίδα, να βλέπουν τα νέα που τους ενδιαφέρουν από πολλαπλές ιστοσελίδες σε μια μεριά.

Companies Spotlight

Κάθε εταιρία - μέλος του ΣΕΒΙΠΑ έχει αφιερωμένη μια μικρή ιστοσελίδα που δείχνει τις σημαντικές πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας με την εταιρία.

Η κάθε επιχείρηση έχει πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο και μπορεί εύκολα αν θέλει να το ανανεώσει. Επίσης διαθέτουν πίνακα ανακοινώσεων, όπου μπορούν να αναρτούν σημαντικές ανακοινώσεις και να το δημοσιεύουν στην αντίστοιχη μικροσελίδα της επιχείρησης. Εαν κάποια επιχείρηση δεν έχει ανακοινώσεις το αντίστοιχο τμήμα κρύβεται τελείως για να διατηρείται καθαρό το design.

Sevipa union single company page
Sevipa union all news page screenshot

Keep Everyone Informed

Ο ΣΕΒΙΠΑ μίλαγε πολύ σοβαρά για το κομμάτι με τα νέα. Προσέλαβαν δημοσιογράφους για να είναι σίγουροι οτι πάντα θα υπάρχει σχετικό και ανανεωμένο περιεχόμενο. Επιπλέον, ενσωματώσαμε κάποια νέα από άλλες ιστοσελίδες για να διευκολύνουμε την ζωή των αναγνωστών έχοντας ένα κεντρικό σημείο με όλα τα επιχειρηματικά διαθέσιμα νέα.

Content is King

Ο ΣΕΒΙΠΑ είχε πάρα πολύ περιεχόμενο από την παλιά ιστοσελίδα τους. Ήταν πολύ σημαντικό για αυτούς όλο αυτό το υλικό να διατηρηθεί και να μεταφερθεί στην νέα ιστοσελίδα.

Δεν ήταν εύκολο, να μετακινήσουμε την βάση δεδομένων από ένα αρχαίο joomla 1.6 στην βάση δεδομένων του Drupal 8, αλλά το migrate module έκανε θαύματα. Μετά από λίγες δοκιμές και κάποια λάθη καταφέραμε να μετακινήσουμε όλο το υλικό από την παλιά ιστοσελίδα στην νέα.

Sevipa union all companies list screenshot

Θέλετε να δείτε περισσότερα;

Επισκεφθείτε το site


Έχεις μια καταπληκτική ιδέα; Ας την συζητήσουμε

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Personal Data Handling

Όροι Χρήσης Διαδικτυακού Τόπου

1. Όροι

Με την είσοδο σας σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε να ακολουθήσετε τους όρους χρήσης αυτού του ιστοτόπου, βάση όλων των νόμων και κανόνων που ισχύουν και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με κάθε εφαρμοστέο τοπικό νόμο. Αν δεν συμφωνείτε με κάποιον από αυτούς τους όρους, απαγορεύεται η είσοδο σας στην ιστοσελίδα. Το υλικό που περιέχει η ιστοσελίδα προστατεύεται από το νόμο για δικαιώματα χρήσης.

2. Άδεια Χρήσης

 1. Η άδεια δίνεται για προσωρινό κατέβασμα ενός αντίγραφου του υλικού (πληροφορίες ή λογισμικό) στην ιστοσελίδα wefixit για προσωπική, μη εμπορική θέαση. Αυτή είναι η παραχώρηση της άδειας, όχι η μεταφορά του τίτλου και κάτω από αυτή την άδεια δεν μπορείτε:
  1. να αλλάξετε ή αντιγράψετε το υλικό
  2. να χρησιμοποιήσετε το υλικό για εμπορικούς σκοπούς ή για δημόσια θέα (εμπορική ή μη)
  3. να προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε ή να αναστρέψετε τεχνικά οποιοδήποτε λογισμικό περιέχεται στην ιστοσελίδα wefixit
  4. να αφαιρέσετε τα πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιωτικά σύμβολα από το υλικό
  5. να μεταφέρετε το υλικό σε κάποιο άλλο άτομο ή να «καθρεφτίσετε» το υλικό σε άλλον server
 2.  Αυτή η άδεια σταματάει αυτόματα αν παραβιάσετε κάποιον από αυτούς τους περιορισμούς και μπορεί να τερματιστεί από το wefixit οποιαδήποτε στιγμή. Μετά τον τερματισμό της άδειας θέασης σας του υλικού πρέπει να καταστρέψετε όλο το υλικό που έχετε στην διάθεσή σας είτε είναι σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε έντυπη.

3. Πληρωμές

 1. Όλες οι πληρωμές είναι τελικές και δεν επιστρέφονται συμπεριλαμβανομένου προκαταβολών και δόσεων. Τα τιμολόγια δίνονται όταν το συνολικό ποσό της υπηρεσίας έχει εξοφληθεί. 
 2. All payments are final and non-refundable including deposits and installments. Invoices are issued when the whole service amount has been paid in full. Οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου wefixit παρέχονται "ως έχει".  Το wefixit δεν παρέχει εγγυήσεις είτε έχουν εκφραστεί ή υπονοηθεί και γι' αυτό αποποιείται και ακυρώνει όλες τις άλλες εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς, υπονοούμενες εγγυήσεις ή συνθήκες εμπορεύσιμες, προσαρμοσμένες για ένα συγκεκριμένο σκοπό ή μη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλη παραβίαση δικαιωμάτων. Επιπλέον, το wefixit δεν εγγυάται ή δεν αντιπροσωπεύει την ακρίβεια, τα πιθανά αποτελέσματα ή την αξιοπιστία για την χρήση του υλικού σε κάθε ιστοσελίδα ή αλλιώς σχετιζόμενο με τέτοιες υπηρεσίες ή οποιοδήποτε ιστοσελίδα που συνδέεται με αυτό το site.

4. Περιορισμοί

Σε καμία περίπτωση το wefixit και οι προμηθευτές του δεν είναι αρμόδιοι για οποιαδήποτε ζημιά (συμπεριλαμβανομένου, χωρίς περιορισμό, ζημιές για απώλεια δεδομένων ή κέρδους, ή λόγω επαγγελματικής διακοπής) που προκύπτουν από την χρήση ή την μη ικανότητα χρήσης του υλικού από την ιστοσελίδα του wefixit, ακόμα και αν το wefixit ή κάποιος εκπρόσωπος του wefixit έχει ενημερωθεί προφορικά ή γραπτά για την πιθανότητα τέτοιας ζημιάς. Λόγω του ότι μερικές δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν περιορισμούς σε αυτονόητες εγγυήσεις ή περιορισμούς αξιοπιστίας για επακόλουθες ή τυχαίες ζημιές, αυτοί οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται.

5. Αλλαγές και τυπογραφικά λάθη

Το υλικό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του wefixit συμπεριλαμβανομένου τεχνικών, τυπογραφικών ή φωτογραφικών λαθών. Το wefixit δεν εγγυάται ότι οποιοδήποτε από το υλικό στην ιστοσελίδα είναι ακριβές, ολοκληρωμένο ή πρόσφατο. Το wefixit μπορεί να κάνει αλλαγές στο υλικό που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Το wefixit δεν κάνει ωστόσο καμία δέσμευση να ανανεώσει το υλικό του.

6. Σύνδεσμοι

Το wefixit δεν έχει ελέγξει όλες τις ιστοσελίδες που είναι συνδεδεμένες στην ιστοσελίδα του και δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο τους. Η ένταξη οποιουδήποτε συνδέσμου δεν υπονοεί έγκριση από το wefixit. Η χρήση οποιουδήποτε τέτοιου συνδέσμου είναι στο ρίσκο του χρήστη.

7. Όροι ιστοσελίδας για μετατροπές

Το wefixit μπορεί να αναθεωρήσει τους όρους χρήσης για την ιστοσελίδα του οποαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας συμφωνείτε να δεσμευτείτε με την τωρινή εκδοχή των όρων χρήσης.

8. Νόμοι

Κάθε ισχυρισμός σχετιζόμενος με την ιστοσελίδα wefixit πρέπει να διέπονται από τους νόμους της Πάτρας χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Γενικοί όροι και συνθήκες που ισχύουν για την χρήση του ιστοτόπου.

Πολιτική Απορρήτου

Η ιδιωτικότητα σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ακολούθως, έχουμε αναπτύξει αυτή την πολιτική για να κατανοήσετε πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, επικοινωνούμε, αποκαλύπτουμε και κάνουμε χρήση των προσωπικών δεδομένων. Τα παρακάτω περιγράφουν την πολιτική απορρήτου μας.

 • Πριν ή κατά την συλλογή προσωπικών δεδομένων, ταυτοποιούμε τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται οι πληροφορίες.
 • Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο με τον σκοπό να εκπληρώσουμε αυτους τους σκοπούς, που προσδιορίζονται από εμάς και για άλλους συμβατούς σκοπούς, εκτός και αν αποκτήσουμε την συναίνεση του ατομού όπως απαιτείται από το νόμο.
 • Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο για όσο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών.
 • Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα με νόμιμα και δίκαια μέσα και όταν αρμόζει, με την γνώση ή την συναίνεση του ατόμου.
 • Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να είναι σχετικά με τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται ή για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να είναι ακριβή, ολοκληρωμένα και ενημερωμένα 
 • Θα προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα με λογικά πλαίσια ασφάλειας απέναντι σε απώλεια ή κλοπή, όπως επίσης και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, δημοσιοποίηση, αντιγραφή ή μετατροπή.
 • Θα κάνουμε τις πληροφορίες διαθέσιμες στους πελάτες για τις πολιτικές και πρακτικές μας που σχετίζονται με την διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων.

Δεσμευόμαστε να διαχειριζόμαστε την επιχείρησή μας σύμφωνα με τις αρχές, διαβεβαιώνοντας οτι η εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων προστατεύται και διατηρείται.

...ή δείτε κι άλλες δουλειές