Proson career website logo

Έξυπνη αναζήτηση εργασίας

Proson

Μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες καριέρας στην Ελλάδα. Η μόνη που ταιριάζει έξυπνα τον υποψήφιο με την αντίστοιχη δουλειά ανάλογα τις ικανότητες του. Οι εργοδότες μπορούν να βρουν τα σωστά άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες.
Screenshot of the case study page inside an 27 inch iMac
Proson job seeking homepage screenshot

Challenge

Όταν το proson.gr έφτασε να είναι ανάμεσα στις 3 καλύτερες ιστοσελίδες καριέρας στην Ελλάδα, χρειαζόταν μια ολόκληρη νέα UX στρατηγική για να της επιτρέψει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Approach

Εξετάσαμε όλα τα δεδομένα από τα analytics, αναλύσαμε όλες τις πιθανές κινήσεις του χρήστη και δημιουργήσαμε σενάρια και υποθέσεις, τα οποία με την σειρά τους δοκιμάστηκαν μέσω A/B testing.

Πως φτιάχτηκε

Proson job seeking homepage screenshot

Requirements galore

Τεχνικά η ιστοσελίδα αυτή ήταν από τις πιο πολύπλοκες που έχουμε φτιάξει.

Έπρεπε να υπάρχουν 2 τελείως διαφορετικές εφαρμογές, μία που θα επέτρεπε σε όσους αναζητούν εργασία να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ με τις δεξιότητες τους και μία εφαρμογή για να κάνουν εγγραφή οι επιχειρήσεις και να αγοράζουν διαφημίσεις για δουλειά. Όλα σε μια ιστοσελίδα.

Για τους χρήστες που αναζητούν εργασία έπρεπε να υπάρχουν πολλά αυτόματα εργαλεία, όπως αυτόματο ταίριασμα και ειδοποιήσεις για δουλειές που μπορεί να τους ενδιέφεραν. Αυτό πραγματοποιήθηκε με μια σειρά από έξυπνα modules, τα οποία αναπτύχθηκαν από τον developer μας, ώστε να μάθουν τις δεξιότητες κάθε αιτούντος και να τις ταιριάξουν με τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Άλλοι αυτοματισμοί περιελάμβαναν αυτόματα emails και ειδοποιήσεις μόνο σχετικών αγγελιών σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Από την άλλη μεριά οι εταιρίες είχαν τελείως διαφορετικές ανάγκες. Χρειαζόντουσαν να μπορούν να συμπληρώσουν το προφίλ τους, να αγοράζουν διαφημίσεις και να σκανάρουν τα βιογραφικά και τις δεξιότητες των χρηστών πολύ γρήγορα. Για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες δημιουργήσαμε ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ταίριαζε τις δεξιότητες και θα έδειχνε μόνο σχετικούς για αυτούς υποψήφιους. Επίσης αναπτύξαμε μια λειτουργία e-commerce ενσωματωμένη στο προφίλ της εταιρίας για την αγορά διαφημίσεων για την ιστοσελίδα.

Design Decisions

Όταν σχεδιάζαμε το proson.gr θέλαμε να επενδύσουμε στις UX δυνατότητες ολόκληρου του συστήματος.

Είχαμε έναν καμβά γεμάτο από προφίλ χρηστών και κινήσεις. Η πρόκληση είναι οτι το design πρέπει να πραμείνει έξω από τον δρόμο μας και να αφήσουμε τους χρήστες να κάνουν ότι θέλουν με τον πιο αυθόρμητο τρόπο. Ο front end developer μας χρησιμοποίησε όλες τις γνωστές και καλύτερες UX πρακτικές οι οποίες έχουν αποδεδειγμένη ισχύ μέσα από πειράματα παγκοσμίως ενώ τρέξαμε και οι ίδιοι κάποια tests.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ καθαρό περιβάλλον όπου όλα ήταν εκεί που τα περιμένεις να είναι και όλη η πληροφορία ήταν ακριβώς στα δάχτυλα σου.

Proson job seeking single job ad page screenshot

Θέλετε να δείτε περισσότερα;

Επισκεφθείτε το site


Έχεις μια καταπληκτική ιδέα; Ας την συζητήσουμε

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Personal Data Handling

Όροι Χρήσης Διαδικτυακού Τόπου

1. Όροι

Με την είσοδο σας σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε να ακολουθήσετε τους όρους χρήσης αυτού του ιστοτόπου, βάση όλων των νόμων και κανόνων που ισχύουν και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με κάθε εφαρμοστέο τοπικό νόμο. Αν δεν συμφωνείτε με κάποιον από αυτούς τους όρους, απαγορεύεται η είσοδο σας στην ιστοσελίδα. Το υλικό που περιέχει η ιστοσελίδα προστατεύεται από το νόμο για δικαιώματα χρήσης.

2. Άδεια Χρήσης

 1. Η άδεια δίνεται για προσωρινό κατέβασμα ενός αντίγραφου του υλικού (πληροφορίες ή λογισμικό) στην ιστοσελίδα wefixit για προσωπική, μη εμπορική θέαση. Αυτή είναι η παραχώρηση της άδειας, όχι η μεταφορά του τίτλου και κάτω από αυτή την άδεια δεν μπορείτε:
  1. να αλλάξετε ή αντιγράψετε το υλικό
  2. να χρησιμοποιήσετε το υλικό για εμπορικούς σκοπούς ή για δημόσια θέα (εμπορική ή μη)
  3. να προσπαθήσετε να συγκεντρώσετε ή να αναστρέψετε τεχνικά οποιοδήποτε λογισμικό περιέχεται στην ιστοσελίδα wefixit
  4. να αφαιρέσετε τα πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιωτικά σύμβολα από το υλικό
  5. να μεταφέρετε το υλικό σε κάποιο άλλο άτομο ή να «καθρεφτίσετε» το υλικό σε άλλον server
 2.  Αυτή η άδεια σταματάει αυτόματα αν παραβιάσετε κάποιον από αυτούς τους περιορισμούς και μπορεί να τερματιστεί από το wefixit οποιαδήποτε στιγμή. Μετά τον τερματισμό της άδειας θέασης σας του υλικού πρέπει να καταστρέψετε όλο το υλικό που έχετε στην διάθεσή σας είτε είναι σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε έντυπη.

3. Πληρωμές

 1. Όλες οι πληρωμές είναι τελικές και δεν επιστρέφονται συμπεριλαμβανομένου προκαταβολών και δόσεων. Τα τιμολόγια δίνονται όταν το συνολικό ποσό της υπηρεσίας έχει εξοφληθεί. 
 2. All payments are final and non-refundable including deposits and installments. Invoices are issued when the whole service amount has been paid in full. Οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου wefixit παρέχονται "ως έχει".  Το wefixit δεν παρέχει εγγυήσεις είτε έχουν εκφραστεί ή υπονοηθεί και γι' αυτό αποποιείται και ακυρώνει όλες τις άλλες εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς, υπονοούμενες εγγυήσεις ή συνθήκες εμπορεύσιμες, προσαρμοσμένες για ένα συγκεκριμένο σκοπό ή μη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλη παραβίαση δικαιωμάτων. Επιπλέον, το wefixit δεν εγγυάται ή δεν αντιπροσωπεύει την ακρίβεια, τα πιθανά αποτελέσματα ή την αξιοπιστία για την χρήση του υλικού σε κάθε ιστοσελίδα ή αλλιώς σχετιζόμενο με τέτοιες υπηρεσίες ή οποιοδήποτε ιστοσελίδα που συνδέεται με αυτό το site.

4. Περιορισμοί

Σε καμία περίπτωση το wefixit και οι προμηθευτές του δεν είναι αρμόδιοι για οποιαδήποτε ζημιά (συμπεριλαμβανομένου, χωρίς περιορισμό, ζημιές για απώλεια δεδομένων ή κέρδους, ή λόγω επαγγελματικής διακοπής) που προκύπτουν από την χρήση ή την μη ικανότητα χρήσης του υλικού από την ιστοσελίδα του wefixit, ακόμα και αν το wefixit ή κάποιος εκπρόσωπος του wefixit έχει ενημερωθεί προφορικά ή γραπτά για την πιθανότητα τέτοιας ζημιάς. Λόγω του ότι μερικές δικαιοδοσίες δεν επιτρέπουν περιορισμούς σε αυτονόητες εγγυήσεις ή περιορισμούς αξιοπιστίας για επακόλουθες ή τυχαίες ζημιές, αυτοί οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται.

5. Αλλαγές και τυπογραφικά λάθη

Το υλικό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του wefixit συμπεριλαμβανομένου τεχνικών, τυπογραφικών ή φωτογραφικών λαθών. Το wefixit δεν εγγυάται ότι οποιοδήποτε από το υλικό στην ιστοσελίδα είναι ακριβές, ολοκληρωμένο ή πρόσφατο. Το wefixit μπορεί να κάνει αλλαγές στο υλικό που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Το wefixit δεν κάνει ωστόσο καμία δέσμευση να ανανεώσει το υλικό του.

6. Σύνδεσμοι

Το wefixit δεν έχει ελέγξει όλες τις ιστοσελίδες που είναι συνδεδεμένες στην ιστοσελίδα του και δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο τους. Η ένταξη οποιουδήποτε συνδέσμου δεν υπονοεί έγκριση από το wefixit. Η χρήση οποιουδήποτε τέτοιου συνδέσμου είναι στο ρίσκο του χρήστη.

7. Όροι ιστοσελίδας για μετατροπές

Το wefixit μπορεί να αναθεωρήσει τους όρους χρήσης για την ιστοσελίδα του οποαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση. Με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας συμφωνείτε να δεσμευτείτε με την τωρινή εκδοχή των όρων χρήσης.

8. Νόμοι

Κάθε ισχυρισμός σχετιζόμενος με την ιστοσελίδα wefixit πρέπει να διέπονται από τους νόμους της Πάτρας χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Γενικοί όροι και συνθήκες που ισχύουν για την χρήση του ιστοτόπου.

Πολιτική Απορρήτου

Η ιδιωτικότητα σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ακολούθως, έχουμε αναπτύξει αυτή την πολιτική για να κατανοήσετε πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, επικοινωνούμε, αποκαλύπτουμε και κάνουμε χρήση των προσωπικών δεδομένων. Τα παρακάτω περιγράφουν την πολιτική απορρήτου μας.

 • Πριν ή κατά την συλλογή προσωπικών δεδομένων, ταυτοποιούμε τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται οι πληροφορίες.
 • Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο με τον σκοπό να εκπληρώσουμε αυτους τους σκοπούς, που προσδιορίζονται από εμάς και για άλλους συμβατούς σκοπούς, εκτός και αν αποκτήσουμε την συναίνεση του ατομού όπως απαιτείται από το νόμο.
 • Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα μόνο για όσο είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών.
 • Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα με νόμιμα και δίκαια μέσα και όταν αρμόζει, με την γνώση ή την συναίνεση του ατόμου.
 • Τα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να είναι σχετικά με τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούνται ή για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να είναι ακριβή, ολοκληρωμένα και ενημερωμένα 
 • Θα προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα με λογικά πλαίσια ασφάλειας απέναντι σε απώλεια ή κλοπή, όπως επίσης και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, δημοσιοποίηση, αντιγραφή ή μετατροπή.
 • Θα κάνουμε τις πληροφορίες διαθέσιμες στους πελάτες για τις πολιτικές και πρακτικές μας που σχετίζονται με την διαχείρηση των προσωπικών δεδομένων.

Δεσμευόμαστε να διαχειριζόμαστε την επιχείρησή μας σύμφωνα με τις αρχές, διαβεβαιώνοντας οτι η εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων προστατεύται και διατηρείται.

...ή δείτε κι άλλες δουλειές