Το Instagram προσθετει νεα εργαλεια για την ασφαλεια των νεοτερων χρηστων του. Νέος οδηγός για γονείς.

SHARE THE ❤️

SHARE THE ❤️

Profile picture for user Mary Pyromali
Last Update: Τετ, 03/17/2021 - 14:10 • Reading Time
Ετικέτες:

Η προστασία και η ασφάλεια των ανηλίκων είναι βασικό μέλημα για την πλατφόρμα του Instagram. Για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε καινούργιες ενημερώσεις και εργαλεία ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες του απέναντι σε επιθετικές και μη ανάρμοστες συμπεριφορές που μπορεί να παρατηρούνται μέσα στην πλατφόρμα του.

Νέοι Περιορισμοί στην αποστολή μηνυμάτων

Πρώτο και πιο σημαντικό απ’ όλα, το Instagram εφαρμόζει νέους περιορισμούς, οι οποίοι θα εμποδίζουν τους ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες κάτω των 18 ετών, αν δεν τους ακολουθούν. Για παράδειγμα όταν ένας ενήλικας προσπαθήσει να στείλει μήνυμα σε έναν έφηβο που δεν τον ακολουθεί, θα λάβει ειδοποίηση ότι δεν έχουν την επιλογή να στείλουν προσωπικό μήνυμα.
Αν και το κατώτερο όριο ηλικίας για να γραφτεί κάποιος στο Instagram είναι 13 ετών, υπάρχουν τρόποι να κρύψεις την πραγματική ηλικία σου την ώρα που κάνεις εγγραφή. Αντίστοιχα και ένας ενήλικας μπορεί να δηλώσει ψεύτικη ηλικία.
Το Instagram θα εφαρμόσει νέα εργαλεία ανίχνευσης ώστε να ανακαλύψει όσους δίνουν ψευδή στοιχεία για την ηλικία τους.

Συχνή υπενθύμιση στους εφήβους για τα προσωπικά μηνύματα

Επιπλέον, το Instagram με στόχο την αποφυγή ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μηνύματα - ειδοποιήσεις ασφαλείας- ενθαρρύνοντας τους εφήβους να είναι προσεκτικοί στις συζητήσεις τους ακόμα και με ενήλικες που ήδη ακολουθούν.
Οι ειδοποιήσεις ασφαλείας στα προσωπικά μηνύματα θα ενημερώνουν τους νέους όταν ένας ενήλικας με τον οποίον συζητούν μέσω προσωπικών μηνυμάτων μπορεί να έχει δείξει ανησυχητική συμπεριφορά.
Αν για παράδειγμα παρατηρηθεί ότι ένας ενήλικας στέλνει μαζικά αιτήματα φιλίας ή αιτήματα μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών, οι παραλήπτες θα ειδοποιούνται και θα έχουν την επιλογή να σταματήσουν τη συζήτηση, να μπλοκάρουν ή να αναφέρουν τον αποστολέα.

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο αυτή την κατεύθυνση, το Instagram θα ενθαρρύνει τους εφήβους να κάνουν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος ως προς το ποιοι μπορούν να δουν και να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο τους. Αν και οι περισσότεροι νέοι πλέον φιλοδοξούν να γίνουν influencers, και προτιμούν να έχουν δημόσιο προφίλ, το Instagram θα φροντίσει ώστε οι νέοι να ενημερωθούν πλήρως για τις επιλογές τους πριν πάρουν την απόφαση για τον λογαριασμό τους.

Οδηγός για γονείς

Τέλος και πολύ σημαντικό το Instagram δημοσίευσε έναν οδηγό για γονείς.
Ο οδηγός αυτός, ο οποίος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους οργανισμούς The Child Mind και ConnectSafely δίνει πληροφορίες και εξηγεί για τα διάφορα χαρακτηριστικά ασφάλειας και ιδιωτικότητας που υπάρχουν στην πλατφόρμα του Instagram. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram δημοσιεύει οδηγό για γονείς, ο συγκεκριμένος όμως φαίνεται να είναι πιο κατανοητός και λεπτομερής. Οι γονείς θα μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα του Instagram αλλά θα πάρουν και πολύτιμες συμβουλές για το πώς να ξεκινήσουν με τα παιδιά τους συζητήσεις σχετικά με την ασφαλή χρήση του Instagram.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό για τους γονείς εδώ.

If you found the article useful, help us spread the word! (just click, it's free!)
SHARE THE ❤️


This article has: ... comments. View them and add yours! Open Comments