Πως Να Κάνεις Facebook Cloaking το 2019 Σε 3 Βήματα

SHARE THE ❤️

SHARE THE ❤️

Profile picture for user Nick Galatis
Last Update: Δευ, 09/09/2019 - 10:00 • Reading Time
Ετικέτες:

Αν κάνεις διαφημίσεις στο Facebook για λίγο καιρό, τότε μπορεί να έχεις ακούσει μια τεχνική που λέγεται cloaking. Αυτή η τεχνική συνήθως χρησιμοποιείται για να διαφημιστούν προϊόντα που μπορεί να είναι απαγορευμένα ή περιορισμένα από τις πολιτικές διαφημίσεων του Facebook.

Προφανώς και το Facebook κάνει τα πάντα για να πολεμήσει το cloaking, αλλά είστε τυχεροί, μιας και γνωρίζουμε μερικά τρικ για να αυξήσετε τις πιθανότητες να περάσετε τις εγκρίσεις του Facebook και τώρα θα σας τα πούμε όλα...

Προσοχή. Συζητάμε για τεχνικές blackhat οι οποίες σίγουρα πάνε ενάντια στους όρους του Facebook και είναι επικίνδυνες γιατί μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε μόνιμα bans. Συνεπώς δεν συνιστούμε τέτοιες πρακτικές. Το άρθρο αυτό είναι για πληροφοριακούς λόγους μόνο.

Υπάρχουν 3 βασικά βήματα στην τεχνική του cloaking. Farming, Page Setup και Warm-Up.

Farming

  • Δημιούργησε λογαριασμούς από το μηδέν (μπορείς επίσης να τους αγοράσεις ή να τους νοικιάσεις) και προσομοίωσε πραγματικές λειτουργίες. Το ποσοστό επιτυχίας με αυτή την τεχνική είναι γύρω στο 60-70%. Δηλαδή με 100 λογαριασμούς περίπου 60-70 θα φτάσουν να παίξουν blackhat διαφήμιση.
  • Νοίκιασε Facebook λογαριασμούς πραγματικών ανθρώπων (αρκεί να είναι καλής ποιότητας λογαριασμοί). Το ποσοστό επιτυχίας εδώ είναι 99%+ ανάλογα και με το κόσμο που χρησιμοποιείς.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του farming να χρησιμοποιείς σωστές IP. Πάντα να είναι ιδιωτική IP και ποτέ proxy ή vpn. Επίσης η τοποθεσία της IP πρέπει να συνάδει με την τοποθεσία των Καρτών που θα χρησιμοποιηθούν στις διαφημίσεις.

Page Setup ή Στήσιμο της Σελίδας

  • Η καλύτερη λύση εδώ είναι να επιλέξεις να στήσεις μια σελίδα σαν τοπική επιχείρηση ή community page. Θα πρέπει να διατηρείς καλή ποιότητα στη σελίδα. Ανέβασε τουλάχιστον 5 καλά post και αν είναι farmed account τότε κάνε invites φίλους να κάνουν like την σελίδα.

Page Warm-Up ή Ζέσταμα της Σελίδας

  • Αρχικά δημιούργησε διαφημίσεις οι οποίες να έχουν μεγάλο engagement rate και δώσε βάση στην ποιότητα των διαφημίσεων και όχι τόσο στο κόστος. Πρέπει πρώτα να φτιάξεις καλό quality score στην σελίδα.
  • Η 1η καμπάνια θα πρέπει να είναι για page likes. Θα πρέπει να την ξεκινήσεις μέσα από την σελίδα. Πρόσθεσε την κάρτα εκεί. Τα νούμερα της κάρτας πρέπει να τα γράψεις ποτέ copy/paste! Όταν στηθεί η καμπάνια, μην ακουμπήσεις το λογαριασμό για ένα 24ώρο.
  • Μετά δημιούργησε Business Manager και πρόσθεσε τον προσωπικό σου λογαριασμό εκεί. Δημιούργησε γύρω στους 4 επιπλέον λογαριασμούς σε αυτό το Business Manager. Σε περίπτωση που μπλοκαριστεί ο πρώτος λογαριασμός θα 'χεις μερικούς ακόμα να δοκιμάσεις την τύχη σου...
  • Η 2η καμπάνια θα πρέπει να είναι Post Engagement. Όσο περισσότερο engagement έχεις στο post σου τόσο καλύτερο quality score παίρνει η σελίδα. Κάνε αυτή την καμπάνια μόνο για σταθερούς υπολογιστές και μην έχεις καθόλου links στο post.
  • Η 3η καμπάνια σου θα είναι clicks προς το website. Μην την ξεκινήσεις πριν να έχεις χαλάσει τουλάχιστον €500 στις προηγούμενες καμπάνιες. Χρησιμοποίησε ακριβώς το ίδιο url, κείμενο και εικόνα που θα χρησιμοποιήσεις και για την blackhat καμπάνια και βάλε €30-40 σε μια "ασφαλή" σελίδα για ζεσταμα.
  • Μην χαλαρώσεις. Το ζέσταμα μπορεί να πάρει λίγο καιρό. Μπορεί να είναι μεταξύ 4 ημερών και 2 εβδομάδων. Μην το βιάσεις και πάντα να βάζεις τυχαία Adset budget.

 

Συγχαρητήρια! Μόλις έγινες ειδικός στο Facebook Cloaking!... Ε όχι ακριβώς αλλά έμαθες τουλάχιστον πως γίνεται αν θες να το δοκιμάσεις.

Έχε υπόψιν ότι αυτού του είδους οι καμπάνιες αν απευθυνθείς σε ειδικό blackhat & cloaking expert οι αμοιβές τους ξεκινούν από €2000-3000 ανά μήνα γιατί όπως διαβάζεις δεν είναι και πολύ απλό.

Προσοχή. Συζητάμε για τεχνικές blackhat οι οποίες σίγουρα πάνε ενάντια στους όρους του Facebook και είναι επικίνδυνες γιατί μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε μόνιμα bans. Συνεπώς δεν συνιστούμε τέτοιες πρακτικές. Το άρθρο αυτό είναι για πληροφοριακούς λόγους μόνο.

If you found the article useful, help us spread the word! (just click, it's free!)
SHARE THE ❤️


This article has: ... comments. View them and add yours! Open Comments