3 Λόγοι που το απεριόριστο hosting το 2019 είναι αρκετά περιοριστικό

SHARE THE ❤️

SHARE THE ❤️

Profile picture for user Nick Galatis
Last Update: Δευ, 01/28/2019 - 10:00 • Reading Time
Ετικέτες:

Αν έχεις ποτέ ψωνίσει server για την φιλοξενία (hosting) της ιστοσελίδας σου τότε σίγουρα έχεις πετύχει εταιρίες που υπόσχονται απεριόριστο hosting με πολύ χαμηλές τιμές. Ακούγεται τέλειο ε;

Δυστυχώς είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν όλοι σε unlimited hosting με 3 ευρώ το μήνα.

Οι 3 πιο συχνές απεριόριστες υποσχέσεις

  • Απεριόριστος χώρος στο δίσκο
  • Απεριόριστη μεταφορά δεδομένων (bandwidth)
  • Απεριόριστα websites

Οι 3 πιο συχνοί περιορισμοί των απεριόριστων

  • Περιορισμοί σε αρχεία (Inodes)
  • Περιορισμοί σε ταχύτητα (throttling)
  • Περιορισμοί σε RAM/CPU & AUP/ToS

Πως το απεριόριστο γίνεται πολύ περιορισμένο

Περιορισμοί σε αρχεία (Inodes Limits)
Παρόλο που θεωρητικά προσφέρουν απεριόριστο χώρο στο δίσκο, ο αριθμός των αρχείων που μπορούν να αποθηκευτούν είναι αρκετά περιοριστικός. Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν περιορισμούς στα αρχεία που μπορούν να αποθηκευτούν, οι δήθεν όμως απεριόριστοι πάροχοι έχουν υπερβολικά μικρό αριθμό αρχείων που επιτρέπουν.
Όταν ένα website μπορεί εύκολα να έχει μερικές χιλιάδες αρχεία σε μόλις λίγα MB δίσκου καταλαβαίνουμε γιατί αυτό δεν είναι και πολύ καλό.

Περιορισμοί σε ταχύτητα (Bandwidth Throttling)
Συνήθως φιλτράρουν την ταχύτητα με ανώτατη αυτή των 10mbit προκαλώντας στην ουσία περιορισμό στο bandwidth. Βέβαια το τμήμα πωλήσεων τους θα σου πει ότι μπορείς να ανεβάσεις και να κατεβάσεις μέσα στο μήνα όσα GB θέλεις, απλά σε max ταχύτητα 10mbit. Άρα μιλάμε για μεγάλη καθυστέρηση στους επισκέπτες. Όχι και πολύ ωραίο να περιμένει ο άλλος μια ώρα να φορτώσουν οι εικόνες γιατί τον κόβει ο πάροχος.

Περιορισμοί σε RAM / CPU κλπ
Οι περιορισμοί που βάζουν σε αυτά είναι τόσο χαμηλοί που δεν πρόκειται να καταφέρεις να τρέξεις πάνω από 2-3 site χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον Χρεώσεις
Αφού λοιπόν, κάνεις λογαριασμό μαζί τους και σου βάλουν όλους αυτούς τους περιορισμούς, θα αρχίσουν να σε παρενοχλούν κάθε τρεις και λίγο εάν φτάνεις το απεριόριστο στα όρια και μπορεί ακόμα και να σε χρεώσουν extra για αυτό.
Πιθανότατα όλα αυτά τα έχουν θαμμένα στους όρους χρήσης τους, τους οποίους θα επικαλούνται συνεχώς ώστε να μην περνάς τα όρια του απεριόριστου πακέτου τους...
Πάντα έχουν όρους ώστε να περιορίσουν το κάθε απεριόριστο που σου δίνουν.

Και έχουν φροντίσει να είναι απολύτως νόμιμο. Απλά είναι λίγο ανήθικο...

Thumbnail

Γιατί το κάνουν αυτό;

Καλή ερώτηση! Όσο και να το ψάξεις πάντα θα καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα: Απληστία.
Χαμηλά όρια τους επιτρέπουν να στριμώχνουν όσο περισσότερους χρήστες μπορούν στους αργούς, πλέον, servers τους. Αυτό σημαίνει περισσότερο κέρδος για αυτούς, φυσικά σε κόστος ποιότητας υπηρεσιών για τους πελάτες τους που νομίζουν ότι έχουν απεριόριστο hosting μέχρι να συνειδητοποιήσουν πόσο κακό κάνει στην επιχείρηση τους.

Βλέπεις λοιπόν ότι και σε αυτή την περίπτωση, ότι πληρώνεις παίρνεις. Είναι σαν να θες να πας στο fast-foodάδικο και να περιμένεις να φας γκουρμέ πιάτο...και σε τιμή fast-foodάδικου! Εξάλλου δεν νομίζω ότι το αγαπημένο σου εστιατόριο είναι και το πιο φτηνό της πόλης...

Τι να κάνεις εσύ

Μην πέφτεις θύμα των απεριόριστων πακέτων φιλοξενίας και των απεριόριστων υποσχέσεων.
Βρες μια εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων που να θέλει να σε βοηθήσει να πετύχεις, εσύ, το site σου και η επιχείρηση σου και όχι έναν web host που απλά θέλει να γεμίσει τα ταμεία του.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι συγκεκριμένοι host είναι ότι καθώς μεγαλώνει ένας πελάτης το πακέτο φιλοξενίας του μεγαλώνει μαζί του. Αντί να προσεγγίζουν τον πελάτη σαν συνεργάτη τους, τον προσεγγίζουν παρασιτικά. Εκτός και αν δεν περιμένουν ποτέ ότι ο πελάτης τους θα μεγαλώσει...

Μην τους ακολουθήσεις. Ψάξε για έναν πάροχο φιλοξενίας που να μην έχει ψιλά γράμματα.

If you found the article useful, help us spread the word! (just click, it's free!)
SHARE THE ❤️


This article has: ... comments. View them and add yours! Open Comments